Annons från Gymgrossisten

Guide till fettförbrännare

Att vilja tappa några kilon är ett vanligt mål men det kan vara svårare än man tror när man precis börjat med en diet. En fettförbrännare är ett smidigt komplement och finns också i otroligt många former.


Fettförbrännare finns i olika former och fungerar på olika sätt, vissa ämnar att höja kroppstemperaturen, andra fungerar genom att hämma fettinlagring, och ytterligare andra hjälper att kontrollera blodsockernivåer så att du slipper det vanliga sockersuget på eftermiddagen. Men gemensamt har alla fettförbrännare att de är en typ av tillskott som hjälper kroppen bränna fett och passar dig som vill gå ner i vikt. För att nå ditt viktminskningsmål är fettförbrännare ett lämpligt komplement till träning som i sig ökar din dagliga energiförbränning och en måttlig diet.

Produktguide till fettförbrännare

Alfa liponsyra (ALA)

ALA fungerar som en antioxidant i kroppen och skyddar celler mot fria radikaler. Men ALA spelar också en viktig roll i energimetabolism och studier har visat att ALA kan bidra till viktnedgång genom att höja fettförbränning. För att nå denna effekt rekommenderas 1200-1800 mg ALA per dag.

Köp här!

 

 

 


CLA – konjugerad linolsyra

CLA står för konjugerad linolsyra och egentligen är det en grupp fettsyror som består av runt 28 olika varianter av linolensyra, en omega-6 fettsyra. Även CLA är en antioxidant men med bonusen att den även kan ha en fettförbrännande effekt.

Forskare tror att det beror på att CLA bromsar ett enzym i kroppen som gör att fett lagras i kroppen. På så vis bidrar CLA till att fett förbränns istället för att lagras.

Forskning har visat att CLA kan minska fettvikten i kroppen men än har inte tillräckligt med studier gjorts för att resultaten ska vara fastställda. Det uppskattas att det behövs omkring 3 gram CLA om dagen för att nå denna effekt och det är betydligt mycket mer än vi annars skulle få i oss av omega-6 i kosten.

Köp här!

 


Krom

Mineralet krom krom kontrollerar upptaget av kolhydrater i din kropp. Krom är del av den så kallade glukostolerans-faktorn som utsöndras samtidigt som hormonet insulin och kontrollerar hur mycket kolhydrater olika vävnader tar upp från blodet.

Krom hjälper på så sätt att hålla en jämnare blodsockernivå och kan minska sötsug. Kroppen behöver mycket lite krom för att klara sitt uppdrag och det räcker därför med så lite som 50 microgram för en vuxen person dagligen.

Köp här!

 


Gröna kaffebönor

Kaffebönor som inte är rostade är naturligt gröna och innehåller nyttiga ämnen som går förlorade i kaffet vi dricker varje dag. Till exempel har gröna kaffebönor rikligt med klorogensyra som forskare tror påverkar upptaget av socker i blodet.

Köp här!

 

 

 

 


Grönt te

Till skillnad från svart té får grönt té inte oxidera vilket gör att fler hälsofrämjande ämnen bevaras i bladen. Bland annat antioxidanta polyfenoler, katechiner och EGCG som minskar din aptit och höjer kaloriförbrukning så att du når ditt viktminskningsmål snabbare.

Dessutom innehåller kapslarna koffein för extra energi under dagen.

 

Köp här!

 


Karnitin

Karnitin är en aminosyra som du kan få i dig från proteinrik mat men enklare via tillskott. Karnitin bidrar till att omvandla fett till energi eftersom den ser till att transportera fett till cellernas kraftverk, nämligen mitokondrierna. Där förbrukas fettet som energi.

Under hård träning förlorar du mycket karnitin, då kan fett inte längre slussas till mitokondrierna och det gör även karnitin till ett lämpligt tillskott för dig som gillar uthållighetsträning.

Köp här!

 

 


MCT-fetter

MCT-fetter är fettsyror med medellånga fettkedjor. Kroppen föredrar att använda denna typ av fettsyra som energi direkt istället för att lagra den i fettvävnaden. MCT-fettsyror finns det rikligt om i till exempel kokosnötter och kokosolja som passar bra att använda vid bakning och matlagning.

MCT-fetter främjar också kroppens utsöndring av ketoner som signalerar att bränna fettreserver som energikälla. Fettsyrorna ska också minska aptit och har i sig mindre kalorier (omkring 10 procent mindre) än vanligt fett. Som tillskott passar det bra för viktminskning och uthållighetsträning och omkring 40 gram rekommenderas dagligen.

Köp här!

 

 


Pyruvat

Kalciumpyruvat används flitigt av uthållighetsidrottare för att gå ner i vikt. Pyruvat spelar en viktig roll för energiomsättning och metabolism, fettförbränning och prestation. Inte så dumt när man vill gå ner de där extra kilona.

Köp här!

 

 

 

 


Shred

Shred är en fettförbrännare som kombinerar nio ämnen för bästa resultat.

Bland annat capsaicin från chilifrukten som påverkar kroppsvärmen för att öka fettförbränning och kolin som ökar fettförbränning samt ökar upptag av flera vitaminer som A, D, E och K.

I tillägg är Shred berikad med koffein, grönt té och gröna kaffebönor för att ge dig en extra kick.

 

Köp här!