Annons från Gymgrossisten

Guide till måltidsersättning

För att gå ner i vikt gäller det att trappa upp din fysiska aktivitetsnivå och minska ditt kaloriintag. Men det kan vara mycket svårare än man tror. Speciellt svårt kan det vara att räkna kalorierna du får i dig. Då är måltidsersättning ett enkelt och smidigt sätt att hålla koll på din diet.


Behöver du hjälp att hålla koll på och minska ditt kaloriintag är måltidsersättning ett lämpligt hjälpmedel. Måltidsersättning är produkter som ämnar att ersätta alla eller vissa måltider och mellanmål. De gör det lätt att hålla koll på hur många kalorier du får i dig under en dag och är utformade för att ge dig alla vitaminer och mineraler du behöver samtidigt som du äter kalorisnålt.

I denna guide får du tips på måltidsersättning som du kan använda för vissa måltider och mellanmål eller om du vill ersätta alla måltider under en begränsad tid om du till exempel följer VLC-dieten (Very Low Calorie Diet).

Produktguide

Shakes

Shakes är enkla att använda som komplement till en diet, för att byta ut en måltid eller ett mellanmål. Du blandar ihop dem själv med hjälp av ett pulver och vatten. De är lätta att ta med och finns i massor av olika smaker.

 

Ultimate Lean Mass Complex från Star Nutrition

Ultimate Lean Mass Complex är en måltidsersättare som kombinerar långsamma kolhydrater (lågt GI-värde) med högt proteininnehåll och MCT-fetter.

Långsamma kolhydrater ger jämnt blodsocker och fettförbärnning. Det fullvärdiga proteininnehållet är baserat på vassleprotein som tas upp snabbt av musklerna och kasein som tas upp långsamt. Det ger även stabilt proteinupptag i musklerna.

Medellånga fettsyrakedjor, MCT-fetter, ger energi utan att lagras på höfterna.

Meal-pro kan ersätta en måltid eller kan användas som ett kalorisnålt mellanmål när du känner ett sockersug på eftermiddagen.

Köp här!


Ultimate Diet Complex från Star Nutrition

Ultimate Diet Complex är speciellt utvecklat för att ersätta måltider med mindre kalorier men med alla näringsämnen du behöver under din diet.

Proteinpulvret har tillsatt långsamma kolhydrater och fiber så att du känner dig mätt längre.

Passar som en lätt måltid eller som kalorisnålt mellanmål.

Köp här!

 


Färdiga drycker

Low Carb Proteinshake från Weider

Om du inte vill eller har tid att blanda dina egna shakes finns färdiga drycker som kan ersätta en eller flera måltider.

Kolhydratsnål, fettsnål, proteinrik drink att ta med på språng.

Köp här!

 

 

 


Bars

Bars är ett superenkelt mellanmål att ta med sig i väskan och ett hjälpmedel för att hålla sötsuget borta när du ska skära ner på kalorierna.

Köp här!

Goodlife bars

Om du ofta drabbas av ett sötsug på eftermiddagen och har lätt att ta till onyttiga mellanmål är bars hjälpsamt.

Men vissa bars har förvånansvärt högt kaloriinnehåll och kan vara mindre hälsosamma än en frukt till mellanmål.

Bars från Goodlife har bara 190 kalorier, ”Low Sugar” versionen har mindre än 170 kalorier! Perfekt proteinrikt mellanmål.

Köp här!

 


Kalorifria livsmedel

Idag finns livsmedel som knappt innehåller en kalori alls. Till exempel dessa Shirataki nudlar.

De är framställda av vatten och glukomannan som kommer från konjakroten. Nudlarna är goda att blanda med smakrika såser och är dessutom fri från laktos och gluten.

De är dock inte utformade som en måltidsersättning eller berikade med vitaminer och mineraler. Men om du vill skära ner på kalorierna i din vardag kan de vara till en hjälp.

Dessutom finns ytterligare livsmedel baserat på Shirataki som ris och pasta.

Köp här!

 


Färdiga måltider

Orka Proteingröt

Bara för att du håller hårt på kalorierna behöver du inte ge upp en god och stadig frukost. En portion gröt baserad på havre, råg och chiafrön innehåller 180 kalorier. Du får extra protein, kostfiber och omega-3 utan tillsatt socker.

Köp här!

 

Topping

Sockerfri sirap

Du behöver heller inte gå miste om lite sött på toppen. Denna sockerfria sirap är supergod på gröten.

 

Köp här!

 


VLCD-produkter

VLCD eller Very Low Calorie Diet är en diet som innebär att du stramar åt ordentligt på kaloriintaget genom att byta ut alla måltider med måltidsersättning av något slag under en begränsad period. Istället för att du får i dig omkring 2000 kalorier eller mer per dag ska du enbart få i dig 800 kcal per dag.

För att säkerställa att du får i dig alla vitaminer och mineraler du behöver under en så strikt diet måste VLCD produkter godkännas av Livsmedelsverket och bär en speciell märkning.

Med denna märkning innebär alltså att det är säkert för dig att ersätta samtliga måltider med denna produkt under en kortare period för att snabbt gå ner i vikt utan att riskera en vitamin- eller mineralbrist.

 

Köp här!

 


Complete Diet från Fairing

Denna shake innehåller 170 kalorier per portion. Du kan såklart även använda shaken för att ersätta enstaka måltider, det behöver inte användas som komplett måltidsersättning.

Köp här!