Bantningsguruns nya metod efter 5:2-dieten

Dietikonen Michael Mosley är tillbaka med en ny metod ”Blodsockerdieten”.


Minst var fjärde vuxen svensk har eller är på väg att få diabetes typ-2. Men med strikt medelhavskost i åtta veckor får man snabbt koll på både vikt och blodsocker, enligt Michael Mosley.

Efter att fått reda på att han led av typ 2 diabetes gick han själv ner tio kilo med hjälp av 5:2 metoden och fick dessutom tillbaka sina normala blodsockervärden.

Nu visar hans senaste studie att en lågkaloridiet på 800 kalorier om dagen under åtta veckor har fantastiskt god effekt på typ 2 diabetiker.

– Människor i studien var väldigt motiverade och de klarade dieten bra, omkring 80-90 procent lyckades både i form av att de gick ner i vikt och att de fick normala blodsockervärden. Jag tyckte det var väldigt intressant, det var därför jag skrev den här boken, säger Michael Mosley till Hälsoliv.

Den nya dieten är kolhydratsnål mat, baserad på medehavskost. På menyn står exempelvis fisk, frön, nötter, baljväxter, olikvolja, ägg, grönsaker, helfeta mejeriprodukter och frukt. Metoden kräver att man håller koll på matkvalitet och mängd.

Michael Mosley lovar snabba resultat på både vikt och hälsa. All information om dieten går att läsa i hans nyligen publicerade bok ”Blodsockerkoll på åtta veckor med Michael Mosley”, som vänder sig till personer med diabetes, förstadier till diabetes och personer med övervikt.